dinsdag 6 september 2011

Geluids-isolatie Dacia met Noise Killer

Foto’s: Hans.

Noise Killer - Wat is het en wat doet het ?

Om het geluid binnen in de auto te verminderen kan je kiezen voor het gebruik van Noise Killer.

Noise Killer is een geluiddempend materiaal wat o.m. op de bodem, schutborden en versnellingstunnel wordt aangebracht.

Het materiaal is vochtbestendig, oliebestending en hittebestendig. Het materiaal gaat een autoleven mee.

Voor iemand die handig is, is de montage te doen, maar trek er wel een paar uur voor uit.

De prijzen voor doe-het-zelf sets zijn 300 à 400 euro. Laat je het doen dan komt daar nog eens zo'n 300 euro aan arbeidsloon bovenop.

Noise Killer 01

Hans heeft van de week zijn Dacia Logan MCV van Noise Killer laten voorzien en het bedrijf gevraagd om daar foto's van te maken:

Gisteren is mijn Dacia onderhanden genomen door DSS in Ede. Zij hebben hun Noise Killer erop losgelaten en ze hebben tijdens de werkzaamheden een paar foto’s gemaakt voor het mcvjournaal.

Ik heb de auto rond 8.00u in Ede achtergelaten en rond 17.15u weer opgehaald. DSS stelt een vervangende auto ter beschikking voor € 25. Ze vragen wel of je de benzine die je verbruikt weer netjes bijtankt.

DSS is een klein bedrijf, maar maakt een positieve, betrokken en professionele indruk. Ze zijn ook heel makkelijk in Ede te vinden.

Mijn eerste indruk was bij het wegrijden dat ik geen verschil merkte in geluidsniveau, maar dat veranderde snel toen ik bij Ede de A12 opdraaide en merkte dat ik mijn radio niet harder hoefde te zetten bij hogere snelheden. Ik ben er dus erg blij mee.

Noise Killer 02

Enkele reacties op de website:

Ford Focus 2008

Beste Joppe, Vorige week woensdag om 08.00u mijn Ford Focus Wagon TDCi bouwjaar 2009 bij jullie ingeleverd voor een complete geluidsisolatie behandeling en om 17.00u weer opgehaald. Uitgevoerde werkzaamheden: alle wielkasten, vloer van pedalen tot en met bagageruimte (dus ook onder alle stoelen), motorkap en alle deuren voorzien van isolatiemateriaal en op motor dikke motordeken geplaatst. Perfecte auto, de Ford Focus, maar interieurgeluid is het enige waar ik me aan ergerde en waar de Ford Focus in de middenklasse t.o.v. aantal concurrenten m.i. slecht presteert.  Vooral na een lange rit met snelheden van rond de 130 km/u stapten m’n vriendin en ik met een “verdoofd” gevoel uit de auto veroorzaakt door een kakafonie van afrolgeluid banden / onderstel, motorgeluid en rijwindgeluid en -last but not least- een constante en vermoeiende “donkere” lage-tonen-brom. Na 5 dagen rijden zijn mijn ervaringen als volgt: Motorgeluid gevoelsmatig 40 – 50% minder, afrol geluid banden / onderstel 60-70% minder, rijwindgeluid ook een stuk minder en klinkt zachter c.q. aangenamer. Ook de geluiden van overig verkeer / buitenaf klinken veel gedempter. En de vermoeiende “donkere” lage-tonen-brom is geheel verdwenen ! Compleet andere auto, stap nu weer met plezier in de auto, kost wat maar ben zeer tevreden met het resultaat. Wil je Frank bedanken voor z’n harde werk en de koffie? M.v.g, K.S. Amsterdam

Dacia MCV 2007

Ik heb in week 16 de Dacia MCV een dagje bij de Noise Killer te Ede gebracht. Het bedrijf is zo vriendelijk om voor de schappelijke prijs van 25 euro een vervangende auto aan te beiden (excl. brandstof). Over het resultaat en de service ben ik zeer tevreden. Het geluidsniveau is aanmerkelijk teruggebracht. Ik kan mijn vrouw weer verstaan bij 120 Km per uur. Ook het niveau van de radio/cd speler kan nu een flink stuk omlaag. De auto wordt weer in prima staat afgeleverd, het is (als je het niet weet) niet zichtbaar dat er geluidsisolatie is aangebracht. Noise Killer zegt dat het extra gewicht ongeveer 25 kg bedraagt. Dat valt nog wel mee. Ik kan het verschil niet zien in het benzineverbruik na een kleine 1000 km. Mocht je het geluidsniveau in de Dacia MCV te hoog vinden dan is dit aan te bevelen (zeker voor de prijs van 700 euro).

Nissan Qashqai 2008

Beste mensen, Vandaag heb ik mijn Qashqai opgehaald die jullie onder handen hebben genomen. Ik heb er een aantal km. mee gereden en ik ben er heel erg tevreden over. De meest storende geluiden zijn mooi “afgedekt” en op een heel acceptabel geluidsniveau gekomen. Hopelijk blijft dat zo. Ik vind het de investering in ieder geval waard en ik zal op de gebruikerssite van de Qashqai dit ook melden. Wellicht krijgen jullie als gevolg daarvan meer Qashqai-rijders voor een opdracht. Met vriendelijke groet, W. Adam

Noise Killer 03

De website van Noise Killer vind je Hier.

Natuurlijk kan het nog goedkoper:

Isolatiemateriaal kan je bijvoorbeeld kopen bij Conrad en heel veel tips hoe je je auto isoleert vind je bij Carfeckt.

 

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2011 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

1 opmerking:

  1. Ik heb dit heel lang geleden bij mijn Nissan sunny gedaan. Alleen dan zonder noise killer, de hele straat kon meegenieten wanneer ik eraan kwam. Goede oude tijd.

    BeantwoordenVerwijderen