zondag 14 april 2013

Test Thule EuroWay fietsendrager

Bron: Oppad.nl

Het betere weer komt er weer aan. Dus gaan we weer tochten gaan maken met de fiets. Wil je echter een keer in een ander land of provincie gaan fietsen is een fietsendrager handig.

Op Pad heeft voor ons de Thule Euroway fietsendrager getest:

Fietsendrager Thule Euroway 01De Thule EuroWay G2 923 is een fietsendrager voor op de trekhaak en biedt plek aan drie fietsen. Op Pad heeft de Thule EuroWay G2 923 een jaar lang aan de tand gevoeld en dat levert een betrekkelijk saai testresultaat op.

De Thule EuroWay G2 923 is gemaakt van een combinatie van aluminium en kunststof en daardoor weet Thule het gewicht laag te houden. De Thule weegt net geen 16 kg en dat blijkt in de praktijk een gewicht waar je nog goed mee uit de voeten kan. Dankzij een fatsoenlijk handvat is de Thule goed in je eentje op te tillen en snel op de kogel van de trekhaak te plaatsen. De drager heeft een laadvermogen van 51 kg.

Om de drager op de kogel te fixeren, haal je een hendel over en dan zit de Thule muurvast. Dit alles werkt prima. Het klemmechanisme kan gesteld worden voor het geval drager en kogel niet helemaal lekker zitten of als er na verloop van tijd wat speling op treedt. Het klemmechanisme heeft een – eenvoudig – slot waardoor je ook niet al te bang hoeft te zijn voor diefstal.

De Thule EuroWay G2 923 heeft drie goten. Op maat stellen kan in alle richtingen. De goten kan je uittrekken voor fietsen met een korte of juist lange wielbasis. Wij hebben de fietsendrager vooral gebruikt voor het vervoeren van redelijk compacte mountainbikes, maar ook trekkingfietsen met een wat langere wielbasis geven geen problemen en in de praktijk hebben we de goten niet hoeven stellen. Ook kan je de goten in zijn geheel verplaatsen zodat de fietsen wat dichter op elkaar komen te staan, of juist wat meer ruimte onderling hebben.

Aan de bovenkant zet je elke fiets vast met een arm met aan het uiteinde een grijper met draaiknop. De grijper gaat om een framebuis en met de draaiknop zet je de knijper muurvast om het frame. Rubber voorkomt dat de grijper het frame beschadigt. Ook te vast draaien kan niet: de draaiknop heeft hier een beveiliging. De arm zit overigens solide vast aan het platform van de Thule. Tot slot zet je de wielen vast met kunststof spanbanden met ratel. Onwrikbaar vast is het resultaat.

Eenmaal onderweg zie je dat de Thule EuroWay G2 923 erg stabiel achter op de trekhaak zit. De enige beweging die je ziet, is het iets trillen van het stuur. Ook op de Duitse snelweg met 160 km/h geeft hij geen krimp. Onderweg iets uit de kofferbak halen? Geen punt: door op een soort treeplank te trappen, kantelt de drager en kan de kofferbak open. Eenmaal op de plek van bestemming is het er afhalen van de fietsen een fluitje van een cent. En als je de drager niet op de kogel wilt laten zitten, dan haal je ook deze er erg snel vanaf en kan je hem plat gevouwen in de kofferbak van de auto leggen. Of in de schuur aan haken in de muur opbergen.

De Thule EuroWay G2 923 is een topdrager op alle gebieden: gemakkelijk, niet te zwaar, veilig en stabiel achterop. Voor mensen die graag met net een fiets meer onderweg gaan, is de Thule een absolute aanrader. Tip: koop meteen als accessoires de draaiknoppen die wel op slot kunnen. Scheelt op de parkeerplaats toch een zenuwachtig gevoel als je even snel naar de wc moet.

Voordelen: Nadelen:
Gebruiksgemak Standaard geen afsluitbare draaiknop
Plaats voor drie fietsen Prijs
Solide uitvoering  
Stabiel (ook bij hoge snelheden)  

 

Alternatieven:

Fietsdragers zijn ook verkrijgbaar via de Dacia dealer en wil je echt voor een “dubbeltje op de eerste rij zitten” dan kan je het beste wachten op aanbiedingen van fietsdragers door Aldi of Lidl.

Fietsendrager Thule Euroway 02

Lees ook:

 

Meer algemeen Dacia autonieuws vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

Heb je tips, nieuws, (vakantie)foto’s, wijzigingen aan of een review over je Dacia Dokker, Duster, Lodgy, Logan of Sandero (Stepway) stuur ze naar:

email mcvjournaal

Sinds kort ook op twitter en facebook.

Posted: 14 april 2013 in Diversen, Vakantie Tags:Aldi, Dacia, Fietsendrager, Lidl, Thule, trekhaak, vakantie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten